takaroAttila azt mondta ha én nem, megírja ő helyettem ezt a posztot, The Blanket Which Saved My Life címmel. Amúgy kíváncsi lennék rá!

Ez volt a Simonton terápiában felállított középtávú céljaim egyike. A takaró. Onnantól kezdve, hogy meg tudtam különböztetni a kötőtűt a horgolótűtől, 6 hónap alatt kb 70-80 órámba telt, 16K bekerülési költségbe, mire voilà, itt van. Készült a takaróka, amikor vártam a PET CT-re, a vonaton/autóban amikor jöttem mentem Budapestre vizsgálatokra, vagy Pécsre a kórházba, mikor Bécsbe utaztunk kirándulni vagy a játszótéren, amikor Mannuska hintázott.

Én, akinek papírja van arról, kitartása 100-ból 0, nem kis teljesítmény, hogy kész van! (Korábban a cégnél csináltunk egy teljeskörű önismereti tesztet és abból jött ki ez ez eredmény. ((Álmodozás meg 100.)) Nem mondhatnám, hogy nagyon meglepődtem.)

Tudtam, nem tehetem meg, hogy feladom, és jól megmagyarázom miért nem horgolom meg végül is, vagy miért nem leszek kész időben, elég nagy volt a tét, ezzel még én sem mertem szórakozni. Bár nem volt írásbeli szerződésünk, de úgy éreztem, ha nem csinálom meg időre, áshatom is magamnak a síromat. Na jó, nem Karácsonyra, ahogyan vállaltam, hanem Szilveszterre lett teljesen készen, így az ásót csak kihoztam a garázsból és elkezdtem fenni. Szerencsére a tüzijáték előtt lihegve lobogtattam és hangosan kiabáltam, hogy kész vagyok, kész vagyok, így visszavittem az ásót. Örültem neki nagyon, teljesen fagyott volt a föld.

Viccet félretéve, nem kérdőjeleztem meg a hat hónap alatt egyszer sem, hogy minek vállaltam ezt a célt, és egyáltalán nem frusztrált az időbeli nyomás, sőt nagyon sokat segített.

Ez a célosdi nagyon jó dolog, azóta is csináljuk.

Nyilván nem az a célja a céloknak, hogy végre megvegye nekem az uram az új 6S iPhone-t (szelfi bottal és szelfi bot tartóval) és most, hogy rákos vagyok, úgyis megteszi, tehát elérem a célomat, hanem, hogy ha valamit szeretnék ebben a (k) életben, ne másra mutogassak már, ne halogassam már, tegyem meg az első lépést, majd szép sorban a többit. Én. Merjek akarni, de legyek azért reális, vállaljak felelősséget, megvalósítsak és legyen önbizalmam, meg ilyenek. Lehet nem tűnik nagy dolognak, de az. Nagyon is!