„Megszületni a világra gyönyörű.
Benne lenni a világban gyönyörű.
De kiszületni a világból az a szép.
Elhagyni a csónakot a tengerért.”

2015 – 2018

Az Édes Szabadság c. blogot Tóth Kata hívta életre, aki a 2015-ben diagnosztizált rákbetegsége után, gyógyulási törekvései közben fedezte fel az írás transzformatív erejét. 2015-től kezdve három évig aktívan alkotott, eleinte saját gyógyulását támogatva, majd külső bátorítás hatására publikusan is elérhetővé téve a féltve őrzött írásokat. Ezek a sorok, titkos éjszakai olvasmányként, sok könnyes és hálás szempárt vonzanak a képernyő elé a mai napig.

Miközben Kata a felnőttes gondolatait ebben a blogban tette közzé, gyermekeinek is segített a nehéz időszak feldolgozásában egy mesekönyv létrehozásával, mely 2017-ben ‘Sebaj Haj’ címmel jelent meg magánkiadásban. A mesekönyv ma is megrendelhető a könyv önálló honlapján.

Kata akaratereje, küzdeni akarása mindvégig példaértékű volt, 2018 év elején azonban, a betegség harmadik kiújulása után teste elfáradt a küzdelmekben és az égiek magukhoz szólították ezt a drága lelket. Emléke és üzenetei tovább élnek írásain keresztül, 2020-tól a blog működését pedig Kata férje, Atti ápolja tovább.

Kata & Atti 2015
Kata & Atti 2015

2020 –

Atti hamar felismerte, hogy a gyász ellenére a korábban közösen elkezdett felfedező munka nem ér véget – legyen szó családi gyógyulásról, a szeretet erejéről vagy önmegvalósításról – továbbra is folyamatosan érkeznek a tanulási pontok az életben. Az írás az ő számára is a feldolgozás eszköze évek óta.

Az Édes Szabadság Blog a második fejezetét 2020 elején kezdi el, ekkor érett meg az idő arra, hogy Attila a ködből előlépjen és megossza a külvilággal azokat az összegyűjtött kincseket, amivel a család a nehézségek közepette is tud gazdagodni és emelkedni a mai napig.

Kapcsolat

Kérdés vagy egyéb érdeklődés esetén üzenhettek a facebook oldalunkon keresztül, vagy a hello@edesszabadsag.com email címen. Köszönjük, hogy olvastok, köszönjük, hogy vagytok!