Van egy app. Khm. Ha nekem ezzel kezd valaki egy mondatot, csak az jut eszembe, hogy még több ember sétál lehajtott fejjel az utcán, telefonját nyomkodva. No, de én is megtaláltam az igazit. És akármennyire is reklámszövegnek tűnik, tényleg.

manna_rajzok

Ha belejön, Mannuska alkot, mint az állat. A fotón szereplő művek például a Gyere, kész a vacsora! és Mindjárt megyek! között készültek el. Rengeteg rajz, festmény, ragasztás, kivágás, varrás, ékszer, baba, televele a padláspince. Szerettem volna ezeket megőrizni, a best offokat meg valahogy elrakni az utókornak. És akkor … megtaláltam az Artkive-ot! Egy olyan alkalmazás, ami ha nincs, megcsinálom én. Nem új a nap alatt, mert kábé annyi, hogy befotózom a telefonommal a gyerek műalkotásait, de valahogy mégis egyben van az egész kis program. Sokkal jobb érzés egy dedikált helyen tárolni, mappázni ahogy nekem tetszik, megjegyzéseket tenni, továbbküldeni ha akarom, mindezt kb három gombnyomással. A fotókat lehet gyerekekre, korosztályra, időpontra, tematikákra mappázni. Amiatt is jó, hogy nem kell feltétlenül a fotóim között tárolgatni Mannuska rajzairól készült képeket, azok elvannak az Artkive-on. Persze lehet minimálisan editálni a fotókat, aztán meg sokat nézegetni és szentimentálisan sóhajtozni, hogy nézd már, 3 évesen milyeneket rajzolt a drága!
Az app készítőknek gondolom az a biznisz, hogy a gyerek rajzait aztán rengeteg termékre lehet rányomtatni, vagy könyvet csinálni belőle, nekem legjobban a zuhanyfüggönyös megoldás tetszik.

És hogy visszatérjek az eredeti kérdéshez, mégis mit csinálok a gyerek rajzaival, hát miután a műalkotásokat befotóztam a personal appomba, az épp aktuális néhány remeket kibiggyesztem az alkotó falra, majd a maradékot szépen egymásra rakom, beteszem egy dossziéba és a hálószoba legfelső szekrényének legmagasabb polcára súvasztom Dunát rekeszteni. Sóhajtok egyet, hogy rend van (két napig) az alkotó asztalon és tiszta a lelkiismeretem, hogy nem dobtam ki semmilyen művét.