Tanít itt az Élet bennünket erre arra. Van aki olyan képességgel, erővel születik, amiért a másik egész életében küzd és így is csak a felszínt sikerül megkarcolnia. Jobb esetben változunk, tanulunk, fejlődünk az elénk gurított akadályokból, és szép lassan megoldandó, megoldható feladatokká válnak a korábban katasztrófának hitt szituációk.

Nekem az egyik ilyen fejlődésem a gondolatok cselekvéssé alakítása. Mára elmondhatom jó úton haladok. Van egy társam, a férjem, aki ebben rengeteget segít, vagyis tanulok tőle. Például hogy hogyan kell tervezni, hogyan kell újra tervezni ha valami beragadt, hogyan kell elkezdeni az építkezést, tégláról téglára, ja és az alapozásról nem is beszélve.

Azon az erdei sétán, amikor a szarvas átugrott előttünk, kifejtette jó lenne nyitni egy ajtót az Édes Szabadságon. Például csináljunk podcast-ot.

Azon kívül, hogy fogalmam sem volt mi az a podcast máris kezdett tetszeni az ötlet, hogy üljünk le számunkra inspiráló emberekkel számunkra szimpatikus témákról beszélgetni, mindeközben nyomjuk be a rec gombot és ha minden félnek vállalható a felvétel akár nyomhatjuk ki az éterbe, mert még az is lehet másokat is érdekel. Áramoltassuk azt az energiát amink van, a kutya mindenit!

A listánk azonnal elkészült kikkel szeretnénk megcsinálni ezeket a beszélgetéseket, pár nappal később pedig már az első szeánsz időpontját is leegyeztettem a hétvégére, kedvesem meg levegő után kapkodott, hogy ugyan a mikrofont akkor speed deliveryvel kell megrendelni. Mé’ kérdeztem, az is kell?

Meghívást elfogadták, mikrofon megérkezett extra charge-ért, és ott ültünk Bélával és Marcsival a Kis Padlizsánban – Debrecen első és egyetlen vegán étterem megálmodóival, megalkotóival – egy gyönyörűen kialakított slow food étteremben, ahol szagolható a megvalósult álom illata, érezhető a törődés íze az ételben.

A bökkenő annyi lett, hogy Debrecen-London Wizzair járat hosszúságúra repültünk velük a flow-val, ami legyünk őszinték túl hosszú, ezért kénytelen kelletlen voltunk minden szabályt betartva Debrecen-Nyíregyháza autóút hosszúságúra megvágni az adást, ami mégis könnyebben fogyasztható.

Nemsokára kész a vágott verzió és jön ide a honlapra. Lassuljatok le otthon, munkahelyen, erdőben, vezetés vagy főzés közben és foglaljatok helyet mellettünk a Kispadlizsán asztalánál. Szemezgessetek kedvetekre az Álmok megvalósíthatók első fejezetből.

UI: Azt az estét soha nem felejtem amikor megérkezett a mikrofon és kedvesem egy szösszenet másfél órás mikrofon próbát tartott a konyhaasztalra állítva Yetit (így hívják a mikrofont), én meg a másik szobában törölgettem a könnyeim a nevetéstől. Hát mit ne mondjak, kihozta belőle a maxot. Kár (még szerencse!), hogy azok a felvételek vállalhatatlanul jól sikerültek!

UUI: Míg a férjem tökéletességre törekszik az élet legtöbb területén, nekem az ujjonan felfedezett megvalósítás öröme annyira elviszi a hangsúlyt, hogy jelen pillanatban az sem okoz különösebb frusztráltságot, mennyire gáz felvételről visszahallani a hangom és mennyire idegesítően vihogok a mikorofonba. Megpörgettem ujjaim között a komfort zónám én már az elmúlt két évben párszor, emiatt nem vágom fel az ereimet.