Nem akarok én megmondó csillagszemű juhász lenni, vagy mi (nem is emlékszem ő milyen szuperképességgel bír), de csak nem megy ki a fejemből. Beragadt. Ki kell írni.

A kezeléseken összefutok ezzel-azzal, betegekkel ilyen-olyan háttérrel. Az elején kaptam még tanácsot, hogy legjobb, ha a füles be, a cucc meg had csöpögjön, én csukjam be a szemem, legyek el a saját világomban és közben arra koncentráljak, hogy hat a szer, gyógyulok, meg ilyenek. De sok vessző van az előző mondatban, te jó ég! Be is jött, forgott a pozitív képzelet, mint Ozorán a chill sátorban a képek hajdanán. Bassza meg, idén sem tudok menni Ozorára!

Igen, vannak olyan csitcsetek a sorstársak között, amiket nem jó hallani és szó szerint napokra visszavet, ha véletlenül mégis elkapok belőle valamit. És igen, vannak olyan beteg társaim akikkel nem kezdek neki beszélgetni a váróban, mert lehet hogy sírásó az apja és neki akar üzletet, de én még nem szeretnék szerződni.

Aztán mint minden, megtalálta ez a szituáció is a középutat, nem tartok már magam előtt keresztet, ha valaki meg akar szólítani a kezelőben. Van akivel szívesen elütök egy kis időt abból a 4-5 órából, amennyire egymás mellé csöveztek bennünket, ha meg elég a dumából vagy hülye irányba megy a beszélgetés, szívbaj nélkül bedugom a fülem és maxon hallgatom a Solar Fields-remixet.

Nem is ez a lényeg. Tárgyra térek, mert nem terveztem hosszúra. A csodatételhez nem kell litánia, elég egy telefonhívás és két-három szó.

Megismertem valakit, aki egyedül csinálja végig ezt az egészet. Hát! Az nem lehet egy könnyű műfaj. Nem tudom a részleteket, miért nem ment még át hozzá egyszer sem a néhány száz méteren belül lakó családja, miért nem látogatja a párja, ismerősei miért nem ugranak ki hozzá a tanyára ahol lakik, nem is érdekel és nem is az én dolgom. De mégis szeretném belekiáltani a világba, hogy akinek a közeli baráti vagy rokoni körében van beteg ember és ha valójában szeretné, de eddig bénábbnál bénább kreált indokok miatt nem tette volna meg, emelje fel a (seggét) telefonját és nyugodtan kérdezze meg tőle mit segíthet, hogy van, elvigye-e a kutyáját sétálni, vagy vigyen-e borsó levest mert épp van nála. A legrosszabb ami történhet egy “Dögölj meg ha eddig nem hívtál” és bípelő hang a vonal végén – de nyugi, ebbe még nem halt bele senki, rákba meg már annál többen.

make_diff