Jól indul a nap, avagy mit csesztem el már kora reggel gyereknevelés fronton?

Reggel, nyugodtan, nem sietünk. Hol a tüllszoknyás ruha? Koszos, a szennyesben. A másik? Az is. De az keeeeeeeelllll! (deazkell x 100+ ugrálás+ könnyes szem)
Ha elismétlem 51-szer, hogy koszos, a szennyesben van és így nem veheted fel, az hat? (nem az 51) Sajnálom, tényleg.
Heuréka! Találunk egy viszonylag elfogadható kettes alá utánzatot a szekrényben. Rövid az öröm. Koszos! Hogy a jó égbe kerül koszos ruha a szekrénybe? Ugrabugra folytatódik, a kell, akarom egyre hangosabb, én meg nem akarom, hogy a kis tesó felébredjen a másik szobában, meg amúgy is unom, annyira tényszerű a dolog, gondolom ettől nem tud szabadulni Mannuska sem és beragadt a lemez.

Na most jön a hülyeség a részemről: … hanemhagyodabba … hakikészítenédestearuhát… (hahaha! Életemben egyszer mondtam neki, hogy készítse ki a ruhát!) … veszünkmajdmégilyenruhákat … (Normális vagyok én?) Nem azért mert nem vennék szívesen, de hát ezzel vígasztalni eksönben, háát!
És látom magam előtt, ahogy az összes ruháját megfogom, kidobom a hóra, csak a két koszos tüllszoknya marad a szennyesben. De szemét vagyok!

Megunom, ideges leszek, bár szólok előre, hogy fogy a türelmem, csúnyán beszélek, fenyegetés, miegymás. Kérdem én miért, miért, miért nem lehet ezt normálisan elintézni? Két ember kell hozzá, az tény, de nekem is biztos hogy másként kellene csinálnom valamit.

tumblr_inline_nuh5047NCq1tbpmcl_540

Mai tutti tipp? Huuu. Sok minden eszembe jut, hogy türelem, meg határozottság, meg nem hagyni dönteni, meg a kevesebb a több, meg az elterelő hadművelet, de valahogy egyik sem az igazi. Maradjunk annyiban, hogy ilyen csaták köztünk mindig is voltak, vannak és feltehetően lesznek, megvan a pontos forgatókönyv. Ha ezt elfogadom akkor elég arra fordítanom az energiám, hogy minél gyorsabb legyen a lefolyása a sakkmatt helyzeteknek, mert különben én is egy beragadt lemez leszek, az az igazi, pepita kiadós bakelit.

tumblr_inline_nuh4y6soUL1tbpmcl_250

Itt véget is ért volna a bejegyzés, csakhogy délután közönség előtt adtuk elő a reggel begyakorolt műsort egy játékboltban. Eltörött a tű a DJ szettben és karcolta a lemezeket. Futott az agyamban a zárjuk rövidre zárjuk rövidre, ezért kicipeltem a boltból, bevágtam a kocsiba és még két pofon is elcsattant. Hát, nem vagyok rá büszke. Nem mondom, hogy ilyen rövidre zárásra gondoltam a fentiekben. A nevelés(em) nem egy nap alatt fog lezárulni, van még mit fejlődni. De most valahogy nem dilemmázok azon mi történt. Egyet előre léptem a társasban a határozottság bábuval (azért mert kihoztam a boltból és azért mert tartottam magam ahhoz, amit megbeszéltünk) de kettőt visszaléptem mert túl sokáig hagytam vergődni mire én elvesztettem a hidegvéremet és fizikai kényszerhez folyamodtam, amiért meg még ki is maradok egy körből.